WURTH d.o.o. Sarajevo

  • 78

WURTH d.o.o. Sarajevo

Globalni tržišni lider u trgovini montažnom opremom i materijalima za pričvršćivanje

Wurth Grupa je, u svojoj osnovnoj djelatnosti, trgovini montažnom opremom i materijalima za pričvršćivanje vodeće preduzeće na svjetskom tržištu. Trenutno u svom sastavu ima više od 400 preduzeća u preko 80 zemalja i upošljava više od 66.000 radnika, od čega je 32.000 stalno zaposlenih komercijalista. Prema preiliminarnom godišnjem izvještaju za 2012. poslovnu godinu Wurth Grupa je ostvarila promet u ukupnom iznosu od 9,98 milijardi eura.

U osnovnoj djelatnosti, Wurth Liniji, prodajni program za zanatstvo i industriju obuhvata preko 100.000 proizvoda: od vijaka, vijčanog pribora i tiplova, preko alata do hemijsko-tehničkih proizvoda i proizvoda za zaštitu na radu. Pridružena društva (Allied Companies) Wurth Grupe koja se naslanjaju na osnovnu djelatnost ili posluju u raznovrsnim branšama – nadopunjuju ponudu proizvodima za građevinarstvo, elektroinstalacijskim materijalom, elektroničkim dijelovima (npr. ploče sa štampanim provodnicima) kao i solarnim modulima i finansijskim uslugama.

Mi smo porodično preduzeće

Danas, širom svijeta, preko tri miliona kupaca ima povjerenje u Wurth. Iza dugogodišnjeg uspjeha Wurth Grupe stoje ljudi i vrlo specifična korporativna filozofija. Wurth je porodično preduzeće koje je Adolf Wurth osnovao 1945. godine. Sadašnji predsjedavajući Nadzornog odbora Fondacije Wurth Grupe, prof. dr. Reinhold Wurth, preuzeo je preduzeće kao devetnaestogodišnjak nakon smrti svoga oca i nastavio ga izgrađivati. Počeo je u poslijeratnoj Njemačkoj s dva uposlenika i vremenom izgradio svjetski trgovinski koncern.

Naša filozofija

Jasno usmjerenje Wurth Grupe je zasluga Reinholda Wurtha: tu spadaju politika snažne trgovačke marke, strategija razvoja proizvoda budućnosti, bliskost s kupcima, izražena vrhunski kvalitet proizvoda, vizionarstvo i, ne manje važna, snažna korporativna kultura. Bettina Wurth, kćerka Reinholda Wurtha, kao predsjedavajuća Savjetodavnog odbora i rukovodstvo koncerna se brinu da te vrijednosti žive i dalje se razvijaju.


Otvorena radna mesta


Produkt menadžer za kategoriju proizvoda: Alati i pribor za obradu materijala (bušenje, brušenje, struganje, glodanje, sječenje i dr.) Na neodređeno


Produkt menadžer za kategoriju: Sanitarije, vodo-instalacije, klimatizacija i grijanje (m/ž) -1 izvršilac Nije navedeno


Produkt menadžer za kategoriju: Okovi za namještaj i građevinsku stolariju (m/ž) -1 izvršilac Nije navedeno