Fabrika kreča CARMEUSE a.d. Ševarlije

  • 155

Fabrika kreča CARMEUSE, a.d. Ševarlije

Preko 150 godina poslovanja, Carmeuse je vodeći proizvođač krečnjaka sa visokim sadržajem kalcijuma i dolomitnog lomljenog kamena, krečnjaka i lomljenih agregatnih proizvoda krečnjaka koji su vitalni dio važnijih privrednih grana (u proizvodnji čelika, energetskom sektoru, zaštiti životne sredine i građevinarstva).

"Fabrika kreča Carmeuse" preduzeće za proizvodnju, preradu i promet kreča i "Rudnik krečnjaka Carmeuse" preduzeće za proizvodnju, preradu i promet krečnjaka nalaze se u mjestu Ševarlije, 7 kilometara udaljenom od grada Doboja. Preduzeća datiraju još iz sedamdesetih godina prošlog vijeka kada su poslovali pod zajedničkim nazivom "Rudnik krečnjaka i tvornica kreča" i do danas su prošla nekoliko organizacionih faza i promjena vlasničkih struktura. 

Prava prekretnica u poslovnom razvoju ovih preduzeća desila se 2008. godine kada su preduzeća postala sastavni dio Carmeuse grupacije, svjetski poznatog i priznatog lidera u isporuci svih vrsta i proizvoda od krečnjaka i kreča. Investiciona ulaganja u proizvodne kapacitete i rudnika i fabrike su neprekidno u toku, a sve u cilju povećanja obima proizvodnje kreča i krečnjaka, kako bi se obezbijedio adekvatan odgovor na očekivane tržišne tendencije rasta potrošnje kreča i krečnjaka, što je u potpunosti u skladu sa Carmeuse-ovom ideologijom i strateškim opredjeljenjem za unaprijeđenje saradnje sa industrijskim kupcima i povećanja učešća industrijske potrošnje u ukupnoj prodaji kreča i krečnjaka. 


Otvorena radna mesta


Maintenance Manager (m/f) - 1 izvršilac Na neodređeno


Maintenance Manager (m/f) - 1 izvršilac Na neodređeno


Busines Developer Soil Stabilization - 1 izvršilac (M/Ž) Na neodređeno


HR Specialist - 1 izvršilac (M/Ž) Na neodređeno